dimarts, 28 de juny del 2016

Amanida d'estiu de quinoa (Freda)

 
Ingredients:
·         Formatge a daus, jo he fet servir cadi vaig en greix
·         Pernil dolçs a daus
·         Tàperes
·         ½ pebrot vermell
·         1 tomàquet
·         1 carrota
·         Pipes sense sal pelades
·         Llavors
·         Quinoa
·         Sal
·         Oli
·         curry
  
Procediment:
Posem aigua a bullir al foc per coure la quinoa, per cuinar-la, renteu-la primer amb cura i poseu-la a bullir durant uns 30 minuts amb tres parts d’aigua per una de quinoa, amb una punta de sal i amb la cassola tapada. La veritat és que bullint-la menys estona també us la podeu menjar (per exemple, dues parts d’aigua per una de quinoa durant vint minuts)  però amb els cereals és millor  fer una bona cocció per assegurar-nos una bona digestió i metabol.lització del seus nutrients.
Escorre i deixar reposar i refredar.
Mentrestant tallem totes les verdures a daus. Col.loquem la quinoa en un vol, i ara ja hi podem afegir tots els altres ingredients, remenem bé. Posem a punt de sal, un bon raig d’oli d’oliva i un polsim de curry. Deixem reposar uns minuts i ja podem gaudir d’aquesta amanida d’estiu tan saludable.
 
Aquí us deixo 4 ratlles d’informació de la quinoa:
Des d’un punt de vista energètic, la quinoa escalfa i tonifica els ronyons i estimula tot el sistema digestiu. Si teniu un sistema digestiu dèbil, és un gra ideal, juntament amb el mill. Gràcies al seu alt contingut en aminoàcids i minerals és reconstituent i enforteix tot el cos. La proporció de minerals de la quinoa és ideal per a mineralitzar el cos i resulta molt beneficiosa pel sistema muscular i esquelètic, nerviós i immunitari. També proporciona molta energia i és molt nutritiva.
Conté vitamines dels grups B i E  àcid fòlic, essencial en els primers estadis de l’embaràs. Els esportistes i la gent amb un gran desgast físic l’haurien de prendre regularment. El 13% del seu pes són proteïnes, el 5% són greixos saludables i aproximadament el 69% hidrats de carboni d’assimilació lenta, que sñon els ideals perquè mantenen els nivells de sucre en sang constants.  També conté fibra, que contribueix a netejar els budells.
 
Per quantes persones: 4
Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  40 m
Temps de cocció: 30 m
 
Beguda per acompanyar: Aigua mineral Vilajüiga


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada