dilluns, 25 de maig del 2015

Arròs amb conill i carxofetes




Ingredients:

·         500 g conill tallat a ¼
·         8 carxofes petites
·         240 g arròs
·         1 pebrot verd petit
·         1 ceba petita
·         ½ got de tomàquet triturat natural
·         1 gra all
·         Una mica de julivert
·         1 cullerada de “pimentón”
·         Oli oliva
·         sal 

Procediment:

Tallem la ceba ben petita.

Netegem les carxofes, en trèiem les fulles dures, però les deixem senceres, ja que les he comprat molt i molt petites.
En una cassola hi posem un bon raig oli d’oliva i daurem el conill. Retirem i reservem.
Afegir la ceba en el mateix oli que fèiem servir pel conill, quan sigui daurada, afegim el pebrot tallat a daus. Continuem la cocció 5 m, afegim el tomàquet ratllat i deixem que acabi de coure a foc lent, fins que quedi un bon sofregit de color fosc. Afegim el pimenton i el conill i les carxofes. Remenem i afegim l’arròs i deixem que rossegi uns 2 m. Ara ja podem posar l’aigua bullent i deixar-ho coure 20 m. 5m abans, podem afegir-hi una picada d’all i julivert i una mica del fetge del conill. Un cop cuit, deixem reposar 2 o 3 m.

Per quantes persones: 4
Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  45 m
Temps de cocció: 20m + 20m
 

Vi triat per acompanyar: Martin Codax, blanc.

1 comentari: