divendres, 27 de juny del 2014

Arròs de conill i ceps

 
Ingredients:
·         Arros de pals
·         1 got de tomàquet triturat
·         ½ conill
·         5 talls de costella de porc (a daus)
·         3 salsitxes a daus
·         10 tires de mongeta tendra
·         10 grs de ceps
·         50 grs de pèsols
·         ½ pebrot vermell
·         1 ceba
·         Oli, sal, pebre negre i vermell
·         4 grans als
·         Fetge del conill
·         Julivert
·         1 got vi blanc 
Procediment:
Piquem el julivert i 2 grans alls. En fem dos parts i en una hi piquem un tall del fetge. Reservem.
Ratllem la ceba ben fina. Tallem el pebrot a daus.
Posem aigua a bullir. (Per afegir al arròs).
En una paella posem a coure tota la carn amb un bon raig oli d’oliva. Reservem.
Posem els ceps en remull amb aigua.
En una cassola amb el oli que ha sobrat de la carn  posem a coure la  ceba i dos alls laminats, quan la ceba ja sigui daurada, afegim el pebrot a daus, remenem i seguim la cocció.  Afegim els pèsols, les mongetes i el tomàquet. Deixem que els sofregeixi, afegim un got de vi i ho deixem coure 5/8 minuts més.  Posem sal i pebre i una mica de pebre vermell.
Afegim la carn i els ceps(si volem també tirar l’aigua dels ceps).  Ara és el moment de deixar ho coure 2 o 3 minuts i si volem fer quelcom ho podem deixar a punt fins l’hora de dinar.
Posem l’arròs (jo faig un punyat per cada persona + un de regal), ho remenem i deixem que és rossegi. Afegim l’aigua calenta fins a cobrir. El tastem i posem a punt de sal i pebre si fa falta.  Ara és el moment de deixar ho coure 15/18 m. Un cop passat el temps apaguem el foc i servim als 2 minuts.
Aquest arròs el vaig fer per 6 persones.
Dificultat: mitja
Temps de preparació total:  50 m
Temps de cocció:  20 m + 15/17 m
Vi triat per acompanyar: Cava brut Codorniu