diumenge, 27 d’abril del 2014

Arròs de muntanya primaveral




  • arròs (2 punyats per persona)
  • 1/2 pebrot vermell
  • 2 carxofes
  • 1 tomàquet triturat
  • 150 gr costelló de porc
  • 5 salsitxes
  • 2 cuixes de pollastre
  • safrà
  • 1 fulla de julivert
  • 1 branca de romaní
  • 2 alls tendres
  • 2 tasses d' aigua per punyat d'arròs
  • oli oliva, sal, pebre
  • 40 gr pèsols

Procediment:

Posem aigua a bullir i reservem.
Tallem a talls la carn. Tallem les carxofes i en trèiem la part dura, les tallem a daus.
Tallem el pebrot, en trèiem la part blanca i el tallem a daus.
Pelar els alls tendres i laminar-los. Netegem el julivert i el piquem.
En una cassola amb un bon raig oli, hi daurem la carn. Quan ja hagi agafat color, afegim el tomàquet i el pebrot, coure 5 minuts més. Afegim els alls tendres i posem sal i pebre. Afegim el julivert i la branca de romaní. Deixem coure 5 minuts mes.
Afegim l’arròs, remenem bé i deixem rossejar 2 o 3 minuts.  Afegim l’aigua calenta, afegim les carxofes, els pèsols i el safrà, ho deixem coure uns 15/17 minuts a foc mig. Apaguem el foc i deixats uns minuts tapat abans de servir

Per 4 persones
Dificultat:  fàcil
Temps de preparació total:  40 m
Temps de cocció:  30 m

Vi: Mosst de Masia Serra