divendres, 21 de març del 2014

Hamburguesa de pollastre (Empordanès) i ceba balsàmica.




Ingredients:

·         Ceba balsàmica
·         3 pits pollastre (Empordanès)
·         Sal, oli, pebre
·         1 tall de pebrot escalivat
·         4 llesques de formatge
·         20 grs formatge ratllat
·         Una mica de pa ratllat
·         Julivert picat
·         1 ou
·         Unes fulles d’enciam
·         2 boines
·         ¼ Ceba trinxada
 

Procediment:

Netegem el pollastre, en trèiem les pells i els ossos, i el trinxem en cru (amb la picadora que no quedi molt triturat) .
Tallem l’enciam petit.
En un vol posem: la carn del pollastre, el formatge ratllat, la ceba trinxada, l’ou, un tall del pebrot (trinxat), el julivert, una mica de sal i pebre i ho barregem bé. Formem 2 hamburgueses i les emboliquem amb paper film, ho deixem 30 m a la nevera perquè quedin fermes.
Fem les hamburgueses a una paella amb un raig d’oli oliva, 5 m per costat.
Tallem per la meitat les boines i les torrem una mica.
Posem l’hamburguesa sobre la boina, l’enciam, ceba balsàmica, la resta de pebrot , el formatge i si volem hi afegim una mica de maionesa.

Per 2 persones.
Dificultat:  mitja
Temps de preparació total:  60 m
Temps de cocció:   ceba: 30 m, hamburguesa 8/10 m.

Vi triat per acompanyar: Sangre de Toro