dijous, 13 de juny del 2013

Macarrons amb tomàquet (i carn) (recepta de la Mare dels Roca)



Ingredients:

·         220 G macarrons
·         Oli, sal, pebre, aigua
·         2 cebes
·         1 got de tomàquet triturat
·         150 gr carn picada de porc 
 

Procediment:

Fem un sofregit amb la ceba tallada ben petita amb un raig d’oli. Quan estigui mig cuita, afegim el tomàquet i deixem concentrar el sofregit.
En una paella amb un raig d’oli, sofregim la carn de porc, hi afegim sal i pebre (ella hi posa 2 fetges de pollastre, jo no els he posat).  Després un cop sigui ros, ho afegim al sofregit de la tomata i la ceba. Ho deixem coure uns minuts més. Posem a punt de sal.
Posem a bullir els macarrons (segons temps del fabricant), amb un pols de sal i un raig d’oli.  Un cop cuits els posem a escorre i els afegim al sofregit. Bona cuina.

Tal com ella esmenta:

Els macarrons són molt populars, originalment és feina per la festa major, tot i que ara s’ha convertit en una menja de cada setmana, perquè es molt fàcil de fer. En alguns casos, a pagès, es substitueix l’oli per llard de porc.
També podem canviar la carn picada per una botifarra. 

Dificultat: fàcil
Temps de preparació total:  60 m
Temps de cocció:  20m+ 10 m