divendres, 7 de desembre del 2012

Api amb carrotes i salsa (recepta de l'àvia Remei)




Ingredients:

·         Les branques de tot un api (les fulles no)
·         3 carrotes
·         Sal, oli
·         ½ pot de tomàquet triturat (el petit)
·         1 ceba
·         Aigua
·         Raig de vi ranci
·         farina
 

Procediment:

Netegem el api , li trèiem les fulles, el posem en remull. El tallem a talls d’uns 4 o 5 dits (només farem servir els troncs-branques), i en trèiem una mica els fills amb el ganivet.
Pelem les carrotes i les tallem a talls. També de 4 o 5 dits. Posem aigua a bullir, i després hi afegim les verdures. Ho deixem coure 15 minuts, escorre i reservar.
Un cop les verdures siguin fredes, les enfarinem . Agafem la cassola on farem la cocció, posem un bon raig d’oli d’oliva, i hi fregim les verdures. Un cop fregides, les posem a escorre i reservem.
Posem un caçó amb aigua a bullit (a part).
Agafem la ceba i la ratllem, ho tirem a la cassola i la sofregim. Un cop sigui cuita hi afegim el tomàquet, i 5 minuts després el vi ranci. Remenem i deixem coure uns minuts. Hi afegim les verdures, i l’aigua calenta (en compte de no posar massa aigua, que cobreixi), i deixem coure a foc baix 15 m.
 
Dificultat: mitja
Temps de preparació total:  1h10 m
Temps de cocció:  15m + 10 m + 15 m.