dilluns, 23 de juliol del 2012

Arròs mar i muntanya amb rossinyols





Ingredients:

·         2 punyats arròs per persona
·         3 talls de costelló
·         3 cuixetes de pollastre
·         100 gr de tomàquet
·         6 o 7 faves
·         Grapat de musclos
·         50 grs pèsols
·         Oli, sal, pebre
·         20 grs de rossinyols
·         ½ pebrot vermell
·         5/6 gambes/escamarlans
·         Aigua
·         1 ceba
·         4 alls
·         1 got de conyac
·         julivert

Procediment:
Rehidratem els bolets 30 mnuts amb aigua (no llençem l'aigua, també la tirarem a l'arròs)

En una cassola amb un raig oli, enrossim tota la carn tallada a trossos petits.
Ho deixem coure uns minuts. Ho retirem.
Allà mateix, enrossim les gambes/escamarlans.
Ho retirem.
Sofregim la ceba trinxada, la meitat dels alls, el pebrot trinxat (o a talls).
Hi afegim la carn, el peix, i ho ruixem amb un raig de conyac.
D
eixem evaporar el conyac, i afegim el tomàquet ratllat, els pèsols, les faves i després hi afegim l'arrós. Ho remenem bé, i afegim l'aigua bullent. Afegim els rossinyols i la seva aigua.
Ho salem i ho deixem coure (15 o 20 m) tapat i a foc mig.  10 minuts abans de tancar el foc hi afegim els musclos.
Fem una picada amb els alls sobrants i julivert, i quan falti 5 minuts de cocció ho afegim.
Quan el trèiem del foc, un cop cuit, ho deixem reposar 3 o 4 minuts. L'arros ha de quedar sucós i una mica grenyal.


Dificultat: Mitja
Temps de preparació total amb cocció: 1 h
Temps de cocció: 15/20m