dilluns, 7 de maig del 2012

Hotel Restaurant el Motel 4* (Figueres)


 Pa de 4 varietats.


Els entreteniments (bunyols)


Extensa carta d'aigües


Els espàrrecs (salsa de tofona blanca)


Favetes (amb amanida, pernil i tires de peu de porc)


Xai rostit (del Mas mercé)


El magre de galta de vedella rostida



Taula de Formatges de diferents paisos


Sorbet de farigola


Sopa de maduixes amb gingebre


De bones a primeres, penses que el restaurant ha quedat clàssic al temps que estem, però de seguida t'adones, que no fa falta modernitat (a l'ambient) en aquest restaurant.
No tinc més que paraules d'agraïment del Sr. Subirós, el Xef i gerent. Fa molt temps que no gaudia tan parlant de menjar amb un xef , es nota que ho viu i això, ara per ara és difícil de trobar.
Ens va vindre a saludar (tal com va fer a les altres taules), va mirar el que menjàvem i els segons que havíem triat, i ens comentava d'on era el producte (tots son d'alta qualitat i te'n explica la procedència ... el més fantàstic un tipus de formatge dels Alps d'una senyora que només te 9 vaques).Ens va explicar la procedència de la" tarta tatin" i perquè és deia aixi. Ens va aconsellar quin postre triar, sens dubte, no podeu marxar, sense provar els formatges,la sopa de maduixes, el sorbet de farigola.... en vaig quedar meravellada (i a mi com aquell qui diu... no em diuen res)

Restaurant familiar i de segona generació, on la tercera també hi treballa.
Productes de molta qualitat i molts de l'Alt Empordà.
Ambient tranquil. Wifi. Parking ampli.

Als fogons del Motel hi arriben els productes de primera qualitat, amb un predomini de productes autòctons, de mercat i de temporada, molts d'ells procedents de petits productors locals i de l'horta de l’Empordà. (Entre ells, les figues del Mas Arnall)

Extensa carta de vins i d'aigues.

http://ca.hotelemporda.com/restaurant/les-cartes/

  • La carta
  • Menú 50 Aniversari
  • El menú del mercat 
  • El Motel per emportar

  • Preu mig a la carta: 45/55 e (1º plat + 2º plat + postres + vi)

  • Apunts històrics:
    El restaurant el Motel, fundat el 1961 per Josep Mercader, va esdevenir pràcticament des dels seus inicis un lloc de referència de la gastronomia catalana. Descrit sovint com a “santuari de la cuina catalana”, o com ha escrit el reputat crític americà Colman Andrews com a “bressol de la cuina catalana moderna”, el Motel va estar el restaurant més preuat de l’escriptor Josep Pla, l’autor d’”El que hem menjat”. No és casualitat que restaurants tan llegendaris de la cuina d’avantguarda com El Bulli o El Celler de can Roca hagin incorporat a les seves cartes plats concebuts com un homenatge a la cuina del Motel. Josep Mercader va impulsar una cuina amb innovacions i aportacions genials basades en el pòsit de la tradició de la cuina del país, apostant des de sempre per la cuina de proximitat i de producte. La seva mort prematura el 1979 no va estroncar el projecte del Motel gràcies a la feina del seu gendre, Jaume Subirós, que ha sabut mantenir i adaptar als nous temps els principis fundacionals de la casa. Amb cinquanta anys d’experiència la cuina del Motel segueix fidel als seus principis, compromesa com sempre amb la tradició i la innovació a partir del producte de qualitat.

    HOTEL RESTAURANT MOTEL EMPORDA
    Avda.Salvador Dalí i Domènech,170. Apt.Correus,32. 17600 Figueres - Girona - Espanya
    Tel. 0034 972 50 05 62 - Fax 0034 972 50 93 58 | hotelemporda@hotelemporda.com

    By Maite By Carles Arnall