divendres, 16 de març del 2012

Bacallà al forn amb patates



Ingredients:

3 talls de bacallà dessalat
2 patates
1 ceba
1 got de tomàquet triturat
sal
1 gra d'all
2 cullerades pa ratllat
una mica de julivert
oli

Procediment:

Pelar, i tallar a rodanxes fines la ceba i les patates.
Pre escalfar el forn dalt i baix 220º +/-
Tallar el bacallà a talls de 5cmx5cm, i reservar.
En una plata posar força oli, i damunt hi posem les patates i la ceba, una mica de sal i el tomàquet. Ho posem al forn 10m/15m (perquè aixi quedin cuites).
Apart, pelem l'all, i el posem al morter junt amb una mica de julivert i una mica de pa ratllat, hi afegim un bon raig oli, i ho piquem tot fins que quedi una massa.
Trèiem la plata del forn, hi col·loquem a damunt de les patates el bacallà i a cada peça de bacallà una cullerada de la massa que hem fet abans.  (farà com una crosta)

Ho tornem a posar al forn, i vigilem que no és cremi aquesta "crosta del bacallà", 30 m al forn i ja està.